2015. március 22., vasárnap

péntek - ma az uber fizet az utasok helyett

Megint péntek. De ez más lesz mint a többi. Egyrészt ez az első péntekem uberesként, másrészt ma a cég fizet az utasok helyett.

Facen már nagyon osztják a dolgot és a taxisok egy esti sztrájkkal beszálltak az uber reklámba. Azaz dögivel jönnek majd a boldog emberek. Csakhát még meló van. Föncsinek hála kora délután leteszem a lantot és izzítom is az ubert. 

Telefonos rásegítéssel találom meg a srácokat, átmentek az út túloldalára, mert látták az appban, hogy onnan jövök és meg vártam őket az eredeti helyen... na sebaj már robogunk is a belváros felé. Ahogy kiszállnak csipog a szifon, kapás van, ráadásul 1 percre tőlem - na még ilyen közel sem voltam utashoz.

Pár sarokkal arrébb már ugrik is be az aussi párocska. Rögtönzött városnézés után elégedetten mennek be a Gellértbe hullámfürdőzni. Vajon egy ausztrálnak mit tud nyújtani a hullám medence?

Műegyetemtől nem megyünk messzire de az Etele térről is másodpercek alatt elvisznek. Mondjuk most tényleg mindenki uberezni akar. Aki pénzt akar keresni, az mind kint lehet, és nem is kell várni a fuvarra.

A következő csajszi azt hitte, hogy ma társadalmi munkába dolgozunk ezért meglepett egy tábla csokival. Inkább a számodat add Lindus :)

Kiscsaládot viszek a Camponába bevásárolni, nade ki visz vissza? 

Itt már perceket kellett várni a közeli utasra, nem panaszként írom, hiszen tegnap még istenes lett volna, de mostanra megszoktam a jót... Nem aprózzák el a külföldi srácok, Újpest a cél, kérdés, hogy kijövünk e 3 rugóból. Kicsit fölé mentünk, de így is aprópénz és még a buszjegyek ára alatt vagyunk. Na és megint javult az angolom úgy, hogy közben kerestem is egy kis pénzt...

Mázli, hogy pár percre van tőlem a következő utas. Nem kicsit lepődik meg, amint a hívástól számított második percben megállok a ház előtt. My name is Villám, Villám Józsi. Irány a Westend.

Elhatároztam, hogy még a kihagyhatalan péntek esti sörözés helyett is tolom az ipart.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése